online-marketing-linkbuilden

Deze online marketingspecialist legt je de relevantie van linkbuilding uit!

We kunnen inmiddels stellen dat we leven in een gedigitaliseerde wereld. Het is momenteel gemakkelijk om een eigen bedrijf op te starten: het internet biedt immers talloze mogelijkheden. Echter leidt deze situatie tot enorm veel concurrentie. Om de huidige omzet te behouden, streven steeds meer bedrijven naar een succesvolle strategie om bekend te blijven onder de klanten. 

Wellicht heb je het woord “linkbuilding” al weleens voorbij horen komen. Linkbuilding is een succesvolle internationale SEO strategie. Echter maken nog maar een gering aantal bedrijven gebruik van deze strategie. Daarom helpt Economy je graag!

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is simpelweg het intern en extern verkrijgen van links. De links worden vooral verwerkt in teksten. Grote zoekmachines, denk aan Google en Bing, meten enkele factoren, waarop zij de relevantie van de bestaande websites beoordelen. Indien een website beschikt over veel links, zullen de zoekmachines de website beschouwen als relevant, waardoor de website hoog in positie komt te staan. 

Helaas vergissen veel ondernemingen zich in de eisen rondom de teksten. De teksten worden ook beoordeeld op kwaliteit en relevantie. Indien een onderneming veel linkjes plaatst, maar de tekst niet relevant is, zal de onderneming alsnog weinig verbeteren in positie.

Hoe begin ik met linkbuilding?

Oké, linkjes verwerken in kwalitatieve artikelen. Voor veel personen met kennis van de Nederlandse taal zal dit geen grote uitdaging zijn. Maar hoe begin je? Het is mogelijk om binnen je eigen website linkjes naar andere pagina’s op je website te plaatsen. Deze links noem je intern. Voor veel ondernemingen is dit erg gemakkelijk te realiseren. 

Externe linkbuilding is vaak een grotere uitdaging. Hiervoor worden de teksten met linkjes op een andere website geplaatst. De externe linkbuilding weegt vaak zwaarder dan interne linkbuilding. De zoekmachines weten namelijk ook dat externe linkbuilding veel lastiger te realiseren is. Om externe linkbuilding succesvol plaats te laten vinden, is het raadzaam om een copywriter in te huren. Linkbuilding uitbesteden leidt vaak tot kwalitatievere artikelen waar meer tijd in gestoken is. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *