chatbots

Stap in de wondere wereld van de chatbots en digitaliseer je klantenservice

Chatbots worden vooral ingezet in de online marketingbranche. Veel ondernemers kiezen ervoor om een slimme assistent in te stellen, die de online vragen van hun klanten beantwoorden. De klanten kunnen contact opnemen met de chatbot en krijgen via een getypt bericht aanwijzingen en antwoorden op hun vragen. Dit is de nieuwe, snelle en digitale manier van werken. Is het inschakelen van een chatbot ook iets voor jouw onderneming? In deze blog lees je wat een chatbot is en op welke manier je er eentje voor je eigen onderneming kunt maken.

Wat is een chatbot precies?

Chatbots worden vooral op websites en webshops ingezet als digitale klantenservicemedewerker. Sommige chatbots zijn zo slim geprogrammeerd dat klanten of geïnteresseerden soms niet eens in de gaten hebben dat zij met een softwareprogramma en dus een soort robot in contact staan. De chatbot chat met iedereen waarvan het een bericht krijgt, dus er wordt nooit meer een contactaanvraag of vraag over het hoofd gezien. Door een chatbot te gebruiken, maak jij je klantenservice een stuk makkelijker. Je hebt er minder omkijken naar en hoeft alleen op bepaalde momenten in te grijpen als de klant of bezoeker specifiek naar een persoon vraagt om mee in contact te komen.

Op welke manier kun jij je eigen chatbot maken?

Wil je een chatbot maken? Dan is het goed om te weten dat je de chatbot helemaal op jouw manier kunt instellen. Wil je dat de chatbot een verhaaltje verteld aan iedereen die je site bezoekt? Je kunt instellen dat de chatbot een standaard bericht stuurt met de vraag of de bezoeker van de website of webshop ergens naar op zoek is of ondersteunt wil worden. Daarnaast zou je de chatbot kunnen instellen op een manier dat er een interessante kortingscode bij betalende klanten terecht komt. Verder zou de chatbot voor meer leads kunnen zorgen en zou je de bot in kunnen zetten voor advertenties.

Er bestaat verschillende chatbot software waarmee jij je eigen chatbot kunt bouwen. Hier kun je online veel informatie over terugvinden. Bekijk de reviews van de software om erachter te komen of het bij je past. De chatbots met Artificial Intelligence (AI) zijn het meest interessant, aangezien je die één keer instelt en zij zichzelf steeds slimmer maken naarmate ze met meer verschillende mensen hebben gechat. Dan hoef je er bijna niet meer naar om te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *