aed-aanschaffen

Wat is een AED hoe ziet dit apparaat er precies uit?

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Dit elektrische apparaat kan je bijstaan als je een persoon met een hartaanval of hartritmestoornis te hulp moet schieten. Je vindt een AED in publieke ruimten zoals winkelcentra, sportscholen, kantoren, musea en nog veel meer andere plekken. De plek waar de AED hangt is vaak goed gemarkeerd met een opvallend bord met de letters AED erop. Het is daarom belangrijk dat er op het werk of in de omgeving een AED beschikbaar is. Op deze pagina lees je wat een AED is, wanneer dit apparaat wordt gebruikt en hoe het eruit ziet.

Wat is een AED en wanneer wordt dit apparaat gebruikt?

Een AED is een apparaat waarmee je personen kunt reanimeren. Wanneer iemand een hartstilstand heeft, wordt er geen bloed meer door het lichaam gepompt en komt de persoon zonder zuurstof in het bloed en bij de organen te zitten. Op dat moment dient het hart gedefibrilleerd te worden. Dit houdt in dat de AED een schok geeft, waardoor het hart weer op de juiste manier begint te kloppen. Een AED gebruik je alleen als iemand een hartstilstand heeft.

Een AED aanschaffen kan zowel zakelijk, voor het publieke belang, dus bijvoorbeeld in een woonwijk, voor op het werk of particulier (zelfs bij jezelf in huis). Je kunt een AED aanvragen en je kunt vaak kiezen tussen het apparaat kopen of leasen.

Hoe ziet een AED eruit en waarom kan dit een belangrijk apparaat zijn?

Een AED is ongeveer 30 centimeter hoog en breed. Het is een elektrisch apparaat met een ingebouwd systeem wat een elektrische schok aan de persoon in nood kan geven. De schok wordt door middel van elektroden toegediend. Er zitten altijd twee elektroden in een AED. De elektroden lezen eerst uit of er een schok nodig is, of dat reanimatie op zich al voldoet om de persoon in nood te helpen. Moet er een schok worden toegediend? Dan vertelt het apparaat dat je vanzelf. Je dient de schok toe door op de knop te drukken. Wanneer een schok niet zinvol is, wordt er ook geen opdracht toe gegeven door het apparaat.

Wil je een AED kopen voor thuis of voor op kantoor? Zorg er dan voor dat je weet op welke manier je het apparaat zo snel mogelijk kunt bedienen. Tijd is belangrijk om iemands leven te redden met de AED. Wanneer je een reanimatie binnen 6 minuten uitvoert, is de kans dat de persoon het overleeft namelijk groter. Onderneem direct actie en zorg dat je weet wat je doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *