Stroom besparen met LED TL buizen

TL verlichting is uitermate populair bij bedrijven die bijvoorbeeld grote ruimtes willen verlichten. TL verlichting staat er namelijk om bekend dat het een relatief laag energieverbruik heeft en een hoge lichtopbrengst. Locaties waar je vaak TL verlichting vindt zijn bijvoorbeeld magazijnen, werkplaatsen, loodsen en winkelcentra. Tegenover de normale TL buizen staat de LED TL buizen. Steeds meer bedrijven kiezen namelijk voor het laatstgenoemde. Er zijn vele voordelen aan het overstappen van normale TL buizen naar LED TL buizen. Deze vernieuwde versie is niet alleen zuiniger, het geeft ook meer licht. 

Langere levensduur

Als we doorgaan in de vergelijking normale TL buis versus LED TL buis, dan is de levensduur van LED significant langer dan normale TL. LED TL buizen gaan gemiddeld 50.000 uur mee, tegenover 10.000 uur voor normale TL buizen. Dat is maar liefst een 5x langere levensduur. Daaruit volgt dan weer het voordeel dat je dan 5x minder vaak TL buizen hoeft te vervangen en op die manier geld bespaart. Montagekosten in loodsen met een hoog plafond kunnen aardig in de kosten lopen. 

Kleurtemperaturen

Waar normale LED verlichting vaak koud en fel is, komt LED TL verlichting in meerdere kleurtemperaturen. Als je fel en koud licht nodig hebt dan kies je voor koud-wit licht van 6500K. Voor neutraal-wit kies je voor 4000K en als je liever wat warmer licht wilt dan kies je voor warm-wit met 3000K. Zo is LED TL verlichting niet alleen fijner voor de werkomgeving, je kan het ook personaliseren naar de warmte die voor jouw bedrijf/werkzaamheden het meest geschikt is. 

Nog wat voordelen op een rij

Daar waar de langere levensduur en meerdere opties voor kleurtemperatuur grote voordelen zijn dat bedrijven vaak over de streep trekt, zo zijn er nog veel meer voordelen. LED TL gaat namelijk meteen aan, je hoeft niet te wachten voordat de lichten ook daadwerkelijk licht geven. Daarnaast houdt LED TL van kou en is het dan ook veel minder fragiel dan normale TL. Een ander voordeel is dat LED TL niet flikkert en constant licht geeft. De buizen bevatten geen kwik, wat beter is voor het milieu. Als laatste heeft het ook een hoge powerfactor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *