Uitzendsoftware

Uitzendsoftware het kloppende hart van uitzendbureaus

Het uitvoeren van administratieve werkzaamheden kost tijd. Als uitzendbureau heb je te maken met een grote hoeveelheid aan administratieve werkzaamheden. Het is daarom van belang dat medewerkers dit op een efficiënte wijze kunnen uitvoeren vanuit één centraal systeem. Veel uitzendbureaus maken daarom gebruik van uitzendsoftware. 

Meerdere werkzaamheden uitvoeren vanuit één systeem

Het gebruik van uitzendsoftware zorgt er voor medewerkers van uitzendbureaus voor dat zij een groot deel van hun taken kunnen uitvoeren vanuit één softwaresysteem. Het constant moeten schakelen tussen verschillende programma’s is hiermee verleden tijd. Dit bespaart een hoop tijd en voorkomt dat er onnodige fouten worden gemaakt. Goede uitzendsoftware is dan ook niet meer weg te denken in de dagelijkse werkzaamheden voor werknemers van uitzendbureaus. Uitzendsoftware is er in allerlei verschillende soorten, voor verschillende budgetten en met verscheidene functionaliteiten.

Functionaliteiten uitzendsoftware

De functionaliteiten van verschillende uitzendsoftware loopt uiteen. Het doel van deze systemen is om de werkzaamheden voor uitzendbureaus te vereenvoudigen en te centraliseren. Werkzaamheden die veelal vanuit deze software worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld: 

  • Het plaatsen van vacatures;
  • Beheren van kandidaatprofielen;
  • Beheren van gegevens van opdrachtgevers;
  • Verzamelen van cv’s;
  • Versturen en ontvangen van e-mails;
  • Het onderhouden van contact met kandidaten;
  • Het onderhouden van contact met opdrachtgevers.

De uitzendsoftware moet daarom ten minste beschikken over functionaliteiten waarmee uitzendbureaus deze werkzaamheden kunnen uitvoeren. Naast functionaliteiten voor het uitvoeren van deze werkzaamheden bevatten veel softwareprogramma’s voor uitzendbureaus ook geavanceerde en op maat gemaakte functionaliteiten. Dit is per aanbieder verschillend. 

Implementatie en integratie van uitzendsoftware 

Een belangrijk aspect voor het kiezen van een bepaalde uitzendsoftware is de complexiteit van de implementatie en integratie ervan. Uitzendbureaus beschikken over een grote hoeveelheid data van kandidaten en opdrachtgevers. Bij het in gebruik nemen van nieuwe uitzendsoftware is het van belang dat het overzetten van deze data niet  te veel tijd in beslag neemt. Daarbij is het ook van belang dat de uitzendsoftware kan ‘communiceren’ met andere software en programma’s waarmee het bureau werkt. De koppeling met deze software moet in de uitzendsoftware gemaakt kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *