elektrische auto leasen

De toekomst van leasen is… elektrisch!

Het heeft even geduurd maar de Nederlandse markt lijkt elektrisch rijden meer en meer te gaan omarmen. We zijn als land nog lang niet ver genoeg in deze ontwikkeling, maar het aantal elektrische auto’s in Nederland verdubbeld al een aantal jaar achter elkaar. Elektrisch rijden heeft de consument eindelijk een toegankelijk handvat geboden om mee te helpen aan de verduurzaming van de planeet. Waar men vroeger twijfelde op welke manier zij als individu konden bijdragen aan de verbetering van de wereld, liggen de mogelijkheden wat betreft elektrisch rijden voor het grijpen!

Druk op werkgever

De groei van het elektrisch rijden is één van de bewijzen van de bewustwording van de Nederlander wat betreft het klimaat. Men beseft meer en meer dat er wereldwijde klimaatproblemen zijn die enkel opgelost kunnen worden als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Dit uit de consument ook richting ondernemers. Uit cijfers van het CBS is gebleken dat maar liefst 75% van de consumenten de mate waarin een onderneming bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen & het milieu meeneemt in hun aankoopbeslissing. Er ontstaat zo langzamerhand enorme druk op werkgevers om te vergroenen in een onderneming. Aan de ene kant nemen consumenten de vergroening steeds meer mee in hun aankoopbeslissing terwijl aan de andere kant potentiële medewerkers ook steeds liever voor een groen bedrijf werken. Een goed bereikbare en voor veel werkgevers realistische optie om het personeel tevreden te stellen, én naar buiten toe te laten zien dat ze daadwerkelijk bezig zijn met de vergroening van het bedrijf, is het verstrekken van elektrische leaseauto’s aan het personeel. Het is dan wel belangrijk om dit uit te dragen zodat consumenten hier tijdens hun onderzoek naar het bedrijf wel tegenaan kunnen lopen!

Opties elektrisch leasen

Als werkgever heb je natuurlijk een bepaald budget binnen je onderneming vrijgemaakt voor leaseauto’s voor je personeel. Het kan zijn dat dit budget iets omhoog moet in verband met het leasen van elektrische auto’s, maar het zal een investering meer dan waard zijn. De keuze wat betreft elektrisch leasen is enorm, kies bijvoorbeeld voor de Tesla Model 3 of de Kia e-Niro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *