Dit is hoe je je kantoor aantrekkelijk kan inrichten

Binnenkort belangrijke stakeholders over de vloer of wil je graag de kwaliteit van je kantoor verbeteren? Wat je reden ook mag zijn, een aantrekkelijke werkomgeving is voor zowel je werknemers als voor je klanten van belang. Als jouw kantoor aan verandering toe is geven we hieronder een aantal tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met het aanpakken van je werkplek dien je eerst wat voorbereidingen te treffen. Mocht je met verf aan de gang of veel spullen gaan verschuiven, leg dan eerst alle belangrijke spullen op een beschermde plek. Zorg dat je alles op een veilige plaats opslaat terwijl je het kantoor onder handen neemt. Berg vertrouwelijke documenten op een goede plek op. Als je kantoor over een keukentje beschikt zul je ook alle voedingsproducten afgesloten moeten opbergen. Het is dan handig om hiervoor een emmer met deksel te gebruiken. Sla meerdere emmers in en plaats hier alle producten in die veilig gehouden moeten worden tijdens de verbouwing. 

Groen op kantoor voor een hoge productiviteit

Wist je dat het plaatsen van planten op kantoor een positieve werking heeft voor alle aanwezigen? Groen op kantoor zorgt voor een hogere productiviteit en voor stressverlaging. Dit komt omdat de planten kalmte uitstralen, waardoor werknemers comfort ervaren en zo gelukkiger op werk zijn. Bovendien blijken planten ook te zorgen voor meer creativiteit. Naast alle psychologische voordelen zien kantoren met planten er ook vele malen gezelliger uit. Als een klant het kantoor binnenloopt en direct planten ziet staan kan dit een positieve indruk achterlaten. 

Het kan best lastig zijn om planten bij te houden. Ondanks dat echte planten het meest effectief zijn in het verbeteren van het comfort van de werknemers, zijn nep planten ook een goede oplossing. Het is niet meer nodig om de planten te verzorgen en de nep planten hebben dezelfde groene uitstraling als echte plantjes. 

Plaatsing van de werkplekken van groot belang

Hoe kun je de werkplekken in het kantoor het beste neerzetten? Op basis van je gewenste resultaat kun je dit zelf bepalen. Als je ervoor wil zorgen dat je werknemers zo weinig mogelijk worden afgeleid kun je de werkplekken het beste langs de muur plaatsen. Ook kan het helpen door kantoorplekken op afstand van de deur neer te zetten. Laat je werknemers met hun rug naar de deur werken zodat ze niet worden afgeleid van anderen die binnenkomen. 

Waarschijnlijk zal de productiviteit op deze manier worden verbeterd, maar het oogt erg ongezellig. Als je liever je werknemers een prettige werkplek aanbiedt zou je de tafels bij het raam kunnen plaatsen. Bovendien is licht belangrijk voor het behouden van motivatie en energie, dus zonlicht is erg gezond voor iedereen in het kantoor. Ga ook na of je werkplekken naast elkaar opstelt of los van elkaar. Van buitenaf zullen gezamenlijke plaatsen beter overkomen: het laat zien dat jullie veel samenwerken en is een teken van saamhorigheid. Zo zorg je voor een positief beeld bij je klanten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *