Gehoorschade

De valkuilen van linkbuilding

Linkbuilding is een van de meest gebruikte vormen van zoekmachineoptimalisatie. Door het toepassen van links in de teksten kan ervoor gezorgd worden dat de zoekmachine een hogere positie in de zoekresultaten geeft en er steeds meer bezoekers naar jouw website worden getrokken. Doordat het een lastige klus is, kun je vaak beter samenwerken met een specialist als Ranking Masters. Je kunt echter ook zelf aan de slag gaan. Je moet dan wel bewust zijn van de valkuilen van linkbuilding. Deze kunnen jou namelijk duur komen te staan en je zult nooit het succes behalen dat je wenst te hebben. 

Linkbuilding aan de hand van het algoritme 

Linkbuilding kent veel verschillende valkuilen. Dit komt doordat het algoritme van zoekmachines niet altijd duidelijk is en het ook regelmatig gaat veranderen. Wanneer je voor langere tijd hetzelfde trucje hebt en deze ook daadwerkelijk onder de knie hebt, zal er weer iets veranderen in het algoritme. Hierdoor wordt jouw website ineens afgestraft. En toch heb je in eerste instantie helemaal niets fout gedaan. Een specialist weet precies wat er allemaal speelt, waardoor er ook steeds weer nieuwe successen kunnen worden geboden. Jouw webteksten zullen hierdoor ook altijd een resultaat opleveren.  

Gedoseerd gebruiken van links 

Daarbij is het zaak om bij linkbuilding niet te veel links toe te voegen. Dit klinkt misschien vreemd, omdat het juist om de links in de teksten draait. Een overkill wordt echter ook afgestraft. Je moet de links gedoseerd in de teksten verwerken. Daarbij moet het niet alleen op de juiste plaatsen, maar ook zo onopvallend mogelijk. Jouw lezers moeten de teksten namelijk wel nog lekker vinden lezen, maar tegelijkertijd ook door kunnen klikken wanneer er ergens meer informatie over nodig is. Door deze informatie te bieden, zijn bezoekers sneller geneigd om ook de producten en diensten aan te schaffen.  

Samenwerken met de concurrent 

Linkbuilding kan er ook toe leiden dat de bezoekers naar de concurrent gaan. Als je door linkt naar een website van de concurrent moet je dit daarom alleen doen naar pagina’s die daadwerkelijk wat bijdragen aan de tekst die jij hebt geleverd. Daarbij kan het goed zijn om met de concurrent af te spreken dat er ook links naar jouw website komen te staan. Je gaat merken dat de combinatie tussen goede teksten en de juiste links jou alsnog naar een hogere positie brengen en de bezoekers jouw producten aan gaan schaffen. 

Hoe kom ik bovenaan in Google?

De hoogste positie behalen 

Je moet daarom altijd heel zorgvuldig omgaan met linkbuilding. Zelf kun je dit vaak niet. Je wilt jouw teksten zo snel mogelijk klaar hebben en tegelijkertijd ook de links plaatsen. Hierdoor gaat er vaak wat fout. Je moet dus wel zorgen dat de tijd ervoor uitgetrokken wordt. Een specialist kan deze tijd uit handen nemen, waardoor jij je kunt richten op andere zaken binnen het bedrijf. Met de kennis die een specialist heeft, hoef je je ook geen zorgen te maken om de valkuilen en geniet je alleen nog maar van de hogere positie in zoekmachines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *