online-webmail

Wat zijn de voordelen van webmail?

Tegenwoordig bieden veel internetproviders online webmail aan voor hun klanten. Het online inloggen op webmail heeft een aantal voordelen ten opzichte van een e-mailprogramma dat op je computer staat. Je hoeft geen e-mailprogramma’s meer te downloaden en je kunt altijd en overal inloggen en je e-mail bekijken.  In dit artikel bekijken wat die voordelen zijn. 

Overal en altijd inloggen op je e-mail

Gebruik je webmail dan ben je niet meer afhankelijk van je eigen computer. Wel ben je afhankelijk van het internet. Op iedere computer met een internetverbinding kun je online webmail inloggen en  je e-mail bekijken. Ook kun je vaak je e-mail op een tablet of op je mobiele telefoon bekijken. Daarnaast kun je je e-mail op iedere browser gebruiken. Het is natuurlijk super handig om altijd en overal snel toegang tot je e-mail te hebben. 

Geen extra programma’s meer

De harde schijf van een computer raakt snel vol. Het is dus fijn om webprogramma’s te gebruiken want zo hoef je geen extra software op je computer te downloaden. Maak gebruik van webmail dan surf je eenvoudigweg naar een bepaalde URL, waar je kunt inloggen op het e-mailprogramma. Een webmailtoepassing is meestal duidelijk en overzichtelijk en heeft geen extra instellingen. Je hebt direct toegang tot je e-mail en je kunt e-mail versturen, dat zijn de belangrijkste functionaliteiten.

Welke aanbieders bieden webmail aan?

Er zijn steeds meer internet providers die webmail aanbieden. Een van die aanbieders is KPN. Met KPN webmail maak je gebruik van online webmail. Je kunt overal ter wereld inloggen en razendsnel je e-mails versturen en bekijken. Ook op mobiel en tablet kun je je e-mail bekijken. Daarnaast  is het eenvoudig om nieuwe e-mailadressen aan te maken en e-mailadressen te verwijderen of om e-mailadressen samen te voegen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *