Gebruikte printer kopen voor op de zaak?

Ben je op zoek naar een aantal nieuwe printers voor op kantoor? Dit kan een behoorlijke investering zijn, die uiteraard wel nodig is. De aanschaf van de printer alleen dien je geen rekening met te houden, maar uiteraard ook met het gebruik. We vertellen in dit artikel meer over het kopen van een gebruikte printer. 

A3 printer of een A4 printer kopen

Allereerst moet je kiezen of je een A4 printer of een A3 printer gaat gebruiken voor op kantoor. Moet er op kantoor enkel op A4 worden geprint dan heb je uiteraard alleen een A4 printer nodig. Moet er ook af en toe op A3 worden geprint? Dan heb je uiteraard ook alleen maar de optie bijvoorbeeld de A3 kleuren laserprinter te kopen bij Refurbished Printer.

Zwart wit printer of kleuren printer?

Als bedrijf kun je ook de afweging maken om een kleurenprinter te nemen of een zwart wit printer. Het meest logische is eigenlijk om een kleurenprinter te nemen wanneer je in kleur moet printen en anders is de zwart wit printer een betere optie. Dit wil niet zeggen dat je geen duidelijk beleid kan maken voor het printen van interne documenten. Deze hebben namelijk niet altijd kleur nodig en op deze manier kun je wel het nodige besparen. 

Inkjetprinter of een laserprinter

Het grootste verschil tussen deze printers is de manier waarop er wordt afgedrukt. Bij een laserprinter gebeurd dit met toners en bij een inkjetprinter met inkt. Doordat de laserprinter in de vorm van poeder de afdrukken maakt is het gebruik van toners veel interessanter dan inkt cartridges. Vooral bij de grotere kantoren zal het kiezen voor een gebruikte laserprinter dan ook vele malen interessanter zijn omdat dit op de lange termijn minder geld zal kosten. 

Extra functies? 

Wanneer je kiest voor een printer voor op kantoor is het vaak ook handig dat deze beschikt over extra functies. Voorheen was het altijd fijn dat deze altijd kan faxen, maar voor nu is het vooral belangrijk dat er ook documenten ingescand kunnen worden en daarna verstuurd worden via de mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *