ux-788002_640

Wat is belangrijk bij een WordPress website laten maken?

WordPress, wie kent het inmiddels niet? In de huidige wereld van het internet en websites is WordPress een bekend begrip. Meer dan 35% van de websites die online staan zijn gemaakt met WordPress! Dit is natuurlijk absurd veel. 

Met WordPress kun je alle kanten op maar wil jij je WordPress website laten maken door een extern Internetbureau dan is het wel handig om te weten waar je op moet letten en wat er belangrijk is.

Maatwerk WordPress website of template

Zoals al eerder gezegd kun je bij WordPress alle kanten op. Je kunt een maatwerk WordPress website laten ontwikkelen of als je de kosten wat wilt drukken dan kun je kiezen voor een template. Een template is vooraf al opgezet en de basis van de lay-out staat eigenlijk al vast. Je kunt met bepaalde builders nog wel schuiven maar die zijn ook beperkt.

Kies je voor een maatwerk WordPress website dan wordt er eerst een uniek design gemaakt helemaal naar jouw wensen. Dit design wordt daarna volledig omgebouwd naar een goed functionerende WordPress website. Hiermee ben je uniek in jouw branche echter hangt er wel een kostenplaatje aan vast.

Overleg dit dus goed met je Internetbureau en wat er mogelijk is binnen het budget.

Hosting en onderhoud

Internetbureau bieden vaak ook Hosting en onderhoud aan voor je nieuw ontwikkelde website. Maak hier goede afspraken in. Onderhoud bij een WordPress website is erg belangrijk. Werk je WordPress en de plug-ins die gebruikt worden namelijk niet regelmatig bij dan is de kans dat je website slachtoffer wordt van een hacker erg groot.

Daarnaast is een snelle hosting ook erg belangrijk. Je website moet technisch goed in elkaar zitten voor een snelle website maar ook de hosting moet krachtig genoeg zijn om alle bezoekers te verwerken. Je kunt er ook voor kiezen om je website zelf te hosten. Op Hostingvergelijker.nl kun je opzoek naar een geschikte partij.

Mijn WordPress website moet scoren in Zoekmachines

Een maatwerk en snelle WordPress website draagt ook bij aan je aan je mogelijke positie binnen de organische zoekresultaten van Google. Wil je dus scoren in Google dan moet je website snel zijn, tijdens het design moet er al gelet zijn op USP’s en CTA’s die zorgen voor een hogere conversie en je hosting moet goed zijn.

Genoeg om over na te denken dus voordat je een WordPress website laat maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *