De vijf beste marketing tools

Marketing tools kies je niet zomaar. De tool moet afgestemd zijn op jouw business. Er worden tegenwoordig veel tools aangeboden. Maar welke is de juiste? We zien helaas nog te vaak dat ondernemers random een tool aanschaffen. Achteraf bleek dit toch niet de juiste keuze.

In deze blog nemen we vijf marketing tools met je door. Dit zijn de vijf beste marketing tools van dit moment.

Selecteer de juiste marketing tool

Selecteer de juiste marketing tool zorgvuldig. Denk na over verschillende punten. Bedenk allereerst wat de tool precies moet kunnen. Welke functionaliteiten zijn belangrijk voor jouw onderneming?

Maar houd ook de huidige marketing tools in gedachten. Zijn de nieuwe tools ook een match met jouw huidige tools? Anders heb je er natuurlijk niets aan.

Tot slot moet je nadenken over de prijs en kwaliteit. Welke prijs ben je bereid te betalen? Maar ook, welke kwaliteit krijg je ervoor terug? Een dure marketing tool is niet per definitie een goede marketing tool.

Bespreek ook de tools met jouw marketing coach. Zo weet je precies of deze tool de juiste is. De onafhankelijke sparringpartner geeft je het juiste advies.

Top 5 marketing tools voor elke ondernemer

Deze top 5 marketing tools zijn in principe handig voor elke ondernemer. Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren mee draait. De top 5 tools hebben een goede prijs kwaliteit verhouding. Maar let natuurlijk wel op! Kies niet zomaar, maar kijk of deze echt passen bij jouw onderneming.

1. SE Ranking

SE ranking is een marketing tool voor SEO. Dit is een betrouwbare en goedkope tool. Krijg inzicht over de SEO van jouw concurrenten en voer makkelijk een zoekwoorden analyse uit.

Daarnaast biedt het mogelijkheden om jouw on-page SEO te checken, maar heeft het ook social media functionaliteiten. Ook kun je hier simpelweg jouw marketingplan beheren.

2. ActiveCampaign

ActiveCampaign is een marketing automatiserings tool, maar gaat verder dan dat! Je kunt gemakkelijk berichten versturen, sales en CRM data verwerken en uiteraard deze gebruiken. Al met al alles voor een slimme campagne.

3. Databox

Wil je inzicht hoe jij presteert? Databox voegt alle resultaten samen uit verschillende tools. Oftewel koppel gemakkelijk de data van Google analytics, Facebook Ads en Google Ads samen. Zo heb je alle data op één plek en wordt analyseren een makkie.

4. Elementor

Elementor is de WordPress plugin voor een professionele website. Deze tool helpt je simpel en snel een website te bouwen. Je hebt zeker geen hulp meer nodig van een developer.

5. Convertflow

Je wilt dat elke bezoeker converteert. Maar hoe doe je dat? Nou met hulp van Convertflow. Deze tool helpt je met de ontwikkeling van formulieren, pop ups, landingspagina’s, maar ook surveys. Alles om jouw bezoeker te helpen en te laten converteren.

Kies de marketing tool die past bij jouw onderneming

Dit is onze top vijf marketing tools. Maar kies vooral de tool die past bij jouw onderneming. Dat is het belangrijkste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *