Zo kies je een geschikte tas uit als ondernemer!

Als (zelfstandig) ondernemer werk je meestal niet op een vast kantoor, maar juist overal en nergens. Je kantoor zit dan eigenlijk gewoon in je tas en vaak heb je ook nog een laptop. Een goede tas is dus erg belangrijk voor ondernemers, maar wat voor tassen zijn eigenlijk geschikt en waar moet je allemaal op letten? In dit artikel geven we een aantal tips!

Laptoptas of niet?

Als je vaak op je laptop bezig bent en regelmatig onderweg bent, dan is een stevige laptoptas natuurlijk onmisbaar. Kies er een die je comfortabel kunt dragen zoals een rugtas of schoudertas, zodat je zonder problemen van A naar B kunt. Laptops kunnen soms namelijk best wel zwaar zijn, dus een tas die je makkelijk mee kunt nemen en handig in gebruik is, zou dan ideaal zijn. Daarnaast komt het ook goed uit als de laptoptas extra ruimte heeft voor andere spullen, zoals boeken, mappen en een flesje water (mocht je die bij je hebben). Kies eventueel voor een anti-diefstal rugzak als je met het openbaar vervoer reist en de kans op diefstal van je laptop wil minimaliseren. 

Persoonlijke of zakelijke stijl?

Als je voor jezelf werkt en bijna geen mensen onder ogen hoeft te komen, dan hoef je je vaak niet te houden aan kledingvoorschriften. In dit geval kun je dus gewoon een werktas uitzoeken die bij jouw persoonlijke smaak past. Een stoere laptop rugzak of een knalgroene handtas met kraaltjes eraan: je kunt het zo gek niet bedenken, het kan allemaal! Heb je als ondernemer echter vaak met klanten te maken die wel waarde hechten aan een bepaalde kledingstijl, dan is het wellicht slimmer om een tas uit te zoeken die wat meer ingetogen en zakelijker oogt. Met een minimalistisch en klassiek design straal je namelijk ook meteen professionaliteit uit. Kies in dat geval voor bijvoorbeeld een leren schoudertas of aktetas in neutrale kleuren zoals taupe, zwart of bruin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *