Helft ondernemers zou morgen bedrijf verkopen

Uit onderzoek van Jaarlijkse Bedrijfsovername-Monitor zou zo’n 47% van de Nederlandse ondernemers bij een goed bod morgen nog zijn bedrijf verkopen.
De pre-exit overname blijkt heel erg in trek te zijn, hieronder valt ook het verkopen of overnemen van een webshop. Bij een overname kan de ondernemer het vermogen dat in het bedrijf zit privé-veiligstellen. Bij een pre-exit overname wordt er een holding opgericht. Dit wordt opgericht door de verkoper en een investeerder, de investeerder wordt dan later de eigenaar van het bedrijf. De onderneming zal nog wel voor enkele jaren geleid worden door de verkoper (ongeveer 5 tot 7 jaar).

Steeds meer 50-plussers als ondernemer

Door de vele reorganisaties van bedrijven tegenwoordig zijn vele 50-plussers niet meer zeker over hun baan. Er zijn op dit moment al meer dan 200.000 50-plussers werkloos. De kans is zeer klein dat ze nog een goede baan kunnen krijgen dus hebben ze al enige optie om zelf een onderneming te starten. Dit is blijkbaar een grote trend aangezien 54 procent van de werkloze 50-plussers nu een eigen onderneming starten (uit onderzoek van Amway).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Related Post