Wat houdt het beroep GGZ verpleegkundige in?

Tijdens de corona crisis hebben we gezien hoe belangrijk een goed zorgsysteem is. Zowel de artsen als verpleegkundigen zijn onmisbaar in ons land. Wanneer je nog twijfelt over welk beroep je later wilt uitoefenen, is het zeker de moeite waard om te kijken of GGZ verpleegkundige iets voor jou is.

Wat doe je als verpleegkundige

Als verpleegkundige GGZ ben je continu aan het puzzelen met protocollen. Je probeert te onderzoeken waar iemand precies last van heeft en hoe het verholpen kan worden. Daarnaast ben je ook bezig met het helpen van mensen met gedragsproblemen. Je probeert er alles aan te doen om voor hen het leven dragelijker te maken. 

Een baan met variatie

Als je werkt als GGZ verpleegkundige dan zal geen dag hetzelfde zijn. Continu krijg je te maken met nieuwe problemen die je dient op te lossen. Je zoekt naar een goed balans tussen het lichaam en de geest van je patiënten. Het is een zwaar maar vaak ook een zeer dankbaar beroep. Je bent continu mensen aan het helpen en daar kan en mag je trots op zijn!

Op het juiste moment voor medicatie kiezen

Wanneer je als GGZ verpleegkundige werkt zal je ook moeten besluiten of een patiënt medicatie nodig heeft. Het zijn lastige dilemma’s waarvoor je komt te staan. Wel is het erg leuk en bijzonder als je een verschil kan maken voor iemand. Zo kan jouw beslissing ervoor zorgen dat een patiënt zich weer beter gaat voelen. Het is hiervoor wel van belang dat je stevig in je schoenen staat. Niet elke keuze die je maakt zal zomaar geaccepteerd worden. Je dient goed te zijn in het uitleggen van de noodzaak ergens van en daarnaast elke patiënt als volwaardig persoon te behandelen. Mocht je het gevoel hebben dat dit werk bij je past, twijfel dan niet en schiet te hulp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *