Gehoorschade

Een gehoor test voor de ondernemer, waarom?

Een goed gehoor is ongelooflijk belangrijk, zonder goed gehoor kunnen we niet goed functioneren. Een goed gehoor is de basis voor onze communicatie, en communicatie is de basis voor onze maatschappij. Vooral voor ondernemers is een goed gehoor belangrijk. Echter, niet voor iedere ondernemer is dit vanzelfsprekend.

Gehoorschade, dichterbij dan je denkt.

Er zijn een hoop mensen die denken dat gehoorschade voor 90% enkel voorkomt bij ouderen, dit is echter niet waar. Gehoorschade is een probleem waar ruim anderhalf miljoen mensen in onze samenleving mee te maken hebben, en ook een hoop jongeren en mensen van middelbare leeftijd hebben hier last van.

Wanneer je ondernemer bent, jong of oud, gehoorschade heeft een veel grotere kans om je leven te teisteren dan je denkt. En wanneer je dan gehoorschade hebt, dan is het lastiger om je zaak goed te runnen. Vooral voor een ondernemer is goed communiceren belangrijk. We staan hier niet altijd bij stil, maar het is in feite de basis van onze bedrijfsvoering. Mindere communicatie leidt tot slechter verloop van bedrijfsprocessen, en dit wil je uiteraard het allerminst. Daarom is het belangrijk om direct actie te ondernemen bij optredende schade. Wanneer je er op tijd bij bent dan kan het probleem het beste worden behandeld. We zijn helaas nog niet zo ver dat we het probleem daadwerkelijk altijd kunnen verhelpen. Maar wanneer je er vroeg bij bent dan kan het probleem en zijn potentiële ontwikkeling beter in kaart worden gebracht. Op deze manier kan het probleem dragelijker worden gemaakt.

Hoe weet ik of ik ontwikkelende gehoorschade heb?

Het is makkelijker om dit te ontdekken dan je wellicht zou denken. Wanneer je merkt dat je gehoor achteruit gaat, dan is het verstandig om direct een afspraak te maken bij de audicien voor een gehoortest. Door middel van de gehoortest kan worden geconstateerd wat het probleem is achter de afnemende gehoorcapaciteit. Heeft dit te maken met tijdelijke gebreken, of heb je ontwikkelende gehoorschade die de komende tijd zal verslechteren?

Wanneer het laatste het geval is, dan zul je een gehoorapparaat nodig hebben. Deze zijn er in alle soorten en maten, we zijn heel ver met onze technologische ontwikkeling. Dit betekent dat het beter mogelijk is dan ooit om de gehoorcapaciteit door het apparaat volledig te herstellen, en daarnaast is er ook keuze genoeg, zo is er voor ieder zijn voorkeuren wel een gehoorapparaat om hier aan te voldoen.

Bron: Van boxtel hoorwinkels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *