Een bedrijfsfilm laten maken, hoe gaat dat in z’n werk?

De productie van een bedrijfsfilm start natuurlijk met een idee. Je wilt met een bedrijfsfilm nieuwe medewerkers aantrekken of klanten informeren over jouw bedrijf. Het doel is het vertellen van jouw verhaal van het bedrijf. Je wilt meegeven waar jouw bedrijf voor staat.

Maar hoe gaat dit in z’n werk? Een bedrijfsfilm maken doe je niet zomaar. Bovendien wil je natuurlijk goed resultaat en we weten allemaal dat een video of film editten niet gemakkelijk is. Daarom doe je er slim aan om een goede partner te zoeken. Samen een specialist stel je jouw doelen op en wordt jouw idee uiteindelijk een mooie film.

De start

Het proces start met een creatieve sessie. Je bespreekt met elkaar wat de ideeën zijn en welke wensen je hebt voor de bedrijfsfilm. Zo is het belangrijk om over bepaalde zaken na te denken. Wil je bijvoorbeeld bepaalde werknemers aan het woord laten? Of wil je liever dat een stemacteur jouw verhaal overbrengt? Het is ook slim om bijvoorbeeld andere bedrijfsvideo’s te bekijken.

Samen met de beste partner kom je zo tot een gedegen plan. De juiste partner weet namelijk ook de juiste vragen te stellen. Bespreek welke ideeën je hebt, welke kernwoorden belangrijk zijn voor jouw bedrijf en wat je echt wilt terugzien in de film. Een bedrijfsvideo moet je maken met een specialist. Alleen zo kom je tot het beste resultaat ook in de creatieve sessie.

Een draaiboek maken

Nu het idee duidelijk is, gaat alle input naar een ervaren scriptschrijver. Jouw wensen worden vertaald in een bedrijfsfilm. Bij het maken van een script wordt rekening gehouden met beeld en geluid. Ga je bijvoorbeeld voor een interview in je bedrijfsvideo, dan moet de samenhang tussen beeld en geluid wel goed zijn. Beeld en gesproken woord moet samenhangen op een fijne manier.

Naast het script wordt het draaiboek gemaakt. Dit bevat niet alleen een script, maar ook de planning van welke beelden er geschoten moeten worden. In een samenwerking geef je ook feedback op het draaiboek. Zo kom je uiteindelijk tot een definitieve versie van jouw draaiboek.

Op locatie en filmen maar

De locatie waar wordt gefilmd moet natuurlijk op orde zijn. Wanneer je samenwerkt met een goede partner helpen zij de locatie op orde te maken. Dit moet natuurlijk netjes zijn en iedereen moet ook weten waar en wanneer ze ergens moeten zijn. Zo wordt het maximale uit de draaidag gehaald omdat een goede voorbereiding het halve werk is.

Met de beste camera’s en een solide draaiboek wordt op locatie de bedrijfsvideo gefilmd. Er worden beelden geschoten die misschien wat vreemd lijken, maar uiteindelijk komt het allemaal samen in de montage. Het draaiboek toont ook vaak niet de volgorde van de film. Maak je hier niet druk over. Het komt allemaal samen

Bedrijfsfilm monteren

Als alle beelden zijn geschoten, gaat een editor aan de slag. Dit wordt gedaan aan de hand van het goedgekeurde draaiboek. De beste shots worden gekozen, zodat het beste resultaat wordt bereikt. Monteren is geen gemakkelijke klus, daarom zijn professionals ook belangrijk bij het laten maken van een bedrijfsfilm.

Het eindresultaat delen

Wanneer de bedrijfsfilm klaar is, is het tijd om het eindresultaat te delen. Doe dit op LinkedIn, je website en op YouTube. Zo ben je vindbaar voor de buitenwereld en laat jij zien waarom jouw bedrijf het waard is. En als je samenwerkt met professionals heb je gegarandeerd het beste resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *