factoring

Alles wat je moet weten over factoring:

Factoring is eigenlijk een vorm van debiteurenfinanciering. Dit wil zeggen dat een ondernemer, of een factoring zzp’er zijn facturatie en debiteurenrisico overdraagt aan een bedrijf. Dit bedrijf neemt een vergoeding aan, en de ondernemer ontvangt zijn geld.

Als zzp’er heb je veel meer vrijheid, maar ben je alsnog verantwoordelijk voor jouw bedrijf. The Blue Factor betaalt jouw facturen en kan zorg dragen voor het debiteurenbeheer. Mocht je hierin interesse hebben, dan kan je al binnen één dag een account aanmaken. Wil je wat meer weten over The Blue Factor, bekijk dan de website.

Hoe is het ontstaan?

Eigenlijk bestaat factoring al heel erg lang, maar pas sinds 2015 wordt het steeds populairder in Nederland. Dit komt doordat er veel banken zijn veranderd en er zijn veel bedrijven bijgekomen die hun eigen voorwaarden hanteren. Een van de snelst groeiende financieringsvormen is American Factoring.

Bij American Factoring kan je facturen per stuk, maar ook per serie overdragen waardoor het een stuk makkelijker is om overzicht te krijgen over al jouw facturen en ben je er van verzekerd dat het goed wordt afgehandeld.

Heb je zekerheid over je geld?

Bij The Blue Factor heb je in elk geval alle zekerheid als het gaat om je kredietwaardigheid. Er wordt gekeken naar de financiële gezondheid van de opdrachtgevers als je zzp’er bent. Ook zit er geen minimum aan de factuurbedragen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of de diensten die je graag zou willen, ook daadwerkelijk geleverd worden. Dit is in elk geval bij de meeste factoring bedrijven.

Door gebruik te maken van factoring kan jij je bezig houden met de kern van jouw onderneming, zonder je al te druk te maken over jouw debiteurenbeheer. Er wordt altijd professioneel contact gehouden, en alles wordt gedaan in overleg als er bepaalde acties moeten worden ondernomen.Zo blijf je op de hoogte en krijg je geen verrassingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Related Post