Tips bij het inhuren van een accountant

Denk je eindelijk de juiste expert zoals Doomen & Quist op het gebied van jouw financiën gevonden te hebben. Dan is het belangrijk om vervolgens belangrijke afspraken met elkaar te maken. Hierbij is namelijk sprake van maatwerk, dus er zijn ook nooit vaste prijzen vastgesteld. 

Bepaal een duidelijk takenpakket 

Het is belangrijk dat je de juiste verwachtingen hebt van je accountant. Daarom is het ook goed om vooraf te zitten en een duidelijk takenpakket te hebben afgesproken. Dan kun je in ieder geval achteraf niet voor verrassingen komen te staan, omdat men precies weet wat de afspraken zijn. Als je namelijk een aantal zaken hebt, waarvan jij denkt dat de accountant dit gaat oppakken en andersom, dan kun je in de problemen komen door het niet op orde hebben van bepaalde stukken. Dit kan leiden tot grote boetes van de belastingdienst. 

Prijsafspraken maken 

Als het takenpakket eenmaal duidelijk is dan is het ook verstandig om vervolgens vaste prijsafspraken te maken. Mochten er maandelijkse of jaarlijkse taken voor de accountant zijn dan kun je hier al een vaste prijsafspraak voor maken. Dan weet je van tevoren al exact wat je ongeveer kwijt zal zijn. Daarnaast kun je ook altijd nog ruimte maken voor extra werkzaamheden die accountant kan oppakken. Dit zal dan vaak op basis van nacalculatie zijn. Dit zal sporadisch zijn, maar je hebt in ieder geval voor de rest van het jaar duidelijk overzicht wat je maandelijks kwijt bent aan je accountant. 

Hoe moet de administratie worden aangeleverd? 

Om de accountant het zo gemakkelijk mogelijk te maken is het ook belangrijk om samen duidelijke afspraken te maken over hoe de administratie aangeleverd dient te worden. De accountant wordt namelijk ook niet gelukkig van allemaal losse bonnetjes, waardoor hij een nacalculatie moet doen en jijzelf alsnog veel geld moet betalen. Bepaal daarom samen vooraf hoe alles aangeleverd moet worden, zodat er gestructureerd gewerkt kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *