Ondernemer worden

Er zijn vele mensen die graag willen kappen om voor iemand zijn dromen te werken en eindelijk eens aan hun eigen dromen en belangen te werken. Helaas denken sommige mensen daar veel te veel of veels te weinig bij na. De meesten denken dat je direct diploma’s moet hebben, vergunningen of andere dergelijke nodigt hebt om een bedrijf te starten, dat is al heel lang niet meer het geval! Als jij een goede plan, de motivatie om je plan te realiseren en de contacten hebt ben je al een heel eind!
Barrières dat mensen weerhoudt om (zelfstandig) ondernemer te worden:

 • Kamer van Koophandel (KvK)
  Wanneer je een bedrijf wilt beginnen is een KvK nummer hebben noodzakelijk (tenzij je zwart wilt werken en de risico’s op je wilt laten nemen).
  Je inschrijven bij het Kamer van Koophandel is heel simpel! Je gaat naar hun website, meld je aan, vul je gegevens in en maak een afspraak. Naderhand ga je naar de afspraak en zorg je dat alles geregeld is en klaar, je bedrijf staat geregistreerd! Easy like that of niet?
 • Vergunningen & diploma’s
  Vroeger moest je altijd eerst naar school en daarna het vak leren en dan je diploma halen, dit is echter niet meer het geval enkel bij bepaalde beroepen, zoals plastische chirurgie en bij het beginnen van een slagerij heb je natuurlijk wel een vergunning nodig. Maar voor de meeste diensten heb je geen diploma nodig, enkel de kennis over het beroep.
 • Faalangst
  Faalangst is helemaal niet verkeerd zolang de angst je inzicht niet vertroebelt. Door te falen leer je een hoop en kun je dat toepassen in de toekomst! In 1 keer slagen met je onderneming zou mooi zijn natuurlijk, maar de lessen die je leert door te “mislukken” en daarna toch door te gaan is het verschil tussen een ondernemer en een gedreven ondernemer met een goede inzicht.