Klanten werven

Bij het werven van klanten is er niet 1 specifieke manier om die taak te volbrengen. Er zijn ontelbaar veel manieren om klanten te werven. Natuurlijk zullen niet alle manieren voor elke ondernemer zijn, dus laten we eens een kijkje nemen op de meest voorkomende manieren om klanten te werven.

Manieren

 • Mond-tot-mondreclame
  Wanneer je al klanten hebt zorg dan dat je ze tevreden houd. Wanneer jij je werk goed doet zullen anderen het horen en dan ook in overweging nemen om gebruik te maken van jou diensten of om iets af te nemen. Bestaande klanten zijn ook je referenties, laat zien dat je blij bent om met hun zaken te doen. Dit kan heel positief voor je business zijn zodat je referenties ook actief nieuwe klanten voor je kunnen werven.
 • Netwerken
  Ga op pad! Sluit je aan bij verschillende verenigingen, ga naar borrels, feestjes, stel mensen aan elkaar voor, speel een beetje met LinkedIn. Netwerken is zeer belangrijk tegenwoordig om klanten te werven.
 • Internet
  Zorg ervoor dat je goed te vinden bent op het internet en dat je ook representatief voor de dag komt! Een eerst impressie is belangrijk, als je website er niet goed uitziet of als je social media kanalen een totaal ander beeld geven dan dat jou bedrijf in werkelijkheid is zal dat vraagtekens oproepen bij de bezoekers met als gevolg dat ze niks bij je zullen afnemen.
 • Reclame
  Als je het geld ervoor over hebt, ga voor een televisie- en radioreclame! Maar aangezien niet iedereen een paar miljoenen over heeft voor reclamespotjes zullen we jullie laten zien dat het ook anders kan.
  Er zijn vele manieren om reclame te maken. Met 100 euro kom je al zeker weten een heel eind. Denk maar aan Google Adwords, e-mailmarketing, linkbuilding, social media marketing en ga zo maar door. Zo zie je maar dat het helemaal niet veel geld hoeft te kosten!