Het opstellen van algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden? Bedoel je die lap tekst die niemand leest en waarbij iedereen maar gauw op “accepteren” klikt? Ja die! Toch zijn er als bedrijf er verschillende voordelen aan het opstellen van een lijst met algemene voorwaarden. Wil je meer weten over wat algemene voorwaarden precies voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe het proces precies in z’n gang gaat? Lees dan vooral verder!

Voorkom discussies 

Met algemene voorwaarden heb je alles zwart op wit. Wanneer klanten je algemene voorwaarden accepteren, gaan ze akkoord met de door jou opgestelde voorwaarden. Wanneer ze het vervolgens niet eens zijn met iets wat in de algemene voorwaarden omschreven staat, ben jij in ieder geval beschermd. Zij hebben ten slotte de voorwaarden zelf geaccepteerd, dus het is hun probleem!

Op maat maken

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de algemene voorwaarden van andere bedrijven te knippen en plakken, is dit geen goed idee. Elk bedrijf heeft een unieke doelgroep, verkoopt unieke producten of services en bevindt zich in een unieke situatie en heeft dus een unieke lijst algemene voorwaarden nodig. 

Deponeren of niet?

Als ervoor hebt gekozen om een lijst met algemene voorwaarden op te stellen, is het ook verstandig om er over na te denken of je deze wil deponeren. Dit kan bij de rechtbank of KvK, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Er zitten echter wel veel voordelen aan. Zo kunnen er geen discussies meer ontstaan over wanneer de algemene voorwaarden precies gelden, want na het deponeren komt er een datum op te staan. Ook kunnen klanten je algemene voorwaarden gemakkelijk inzien door ze bij de KvK aan te vragen met jouw KvK-nummer. Genoeg redenen om je algemene voorwaarden te laten deponeren dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *