Ga helemaal zelf met SEO aan de slag!

SEO, de afkorting voor Search Engine Optimization, betekent in het kort dat je website geoptimaliseerd is en goed scoort in de zoekmachines. Bedrijven die goed bezig zijn met SEO, streven hun concurrenten ver voorbij! Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar hoe pak je dat SEO nou precies aan? Lees hier hoe je er zelf al mee aan de slag kan gaan! 

Wat is SEO precies?

SEO is eigenlijk een verzamelterm van alle dingen die je kunt doen om je website te laten scoren in de zoekmachines op het internet. Als je je website bijvoorbeeld optimaliseert, kun je je website bijvoorbeeld perfect vindbaar maken op internet. Als je als ondernemer winst wilt maken, zul je allereerst natuurlijk klanten moeten hebben. Om klanten binnen te halen, moet je natuurlijk eerst wel bezoekers op bijvoorbeeld je website hebben. Met behulp van SEO haal je deze klanten binnen!

Wat kan je zelf doen?

Vaak wordt SEO aan zoekmachinemarketing bureaus overgelaten, omdat men denkt dat je hier expliciete kennis voor nodig hebt die zij wel hebben en jij niet. Dit is in zekere zin ook waar, want een online marketeer zal er natuurlijk wat meer verstand van hebben, maar jij kan zelf ook al goed aan de slag gaan! 

Geoptimaliseerde content

Geoptimaliseerde content trekt nog meer bezoekers naar je website. Een goede manier om te beginnen is door aan de slag te gaan met zoekwoorden. Ga van tevoren na waar je bezoekers naar zoeken in Google als ze naar je website googelen, stel hiervan ongeveer vier zoekwoorden per pagina vast en laat deze woorden geregeld terugkomen in bijvoorbeeld pagina-titels, de URL en de kopjes. 

Social media is belangrijk

Tegenwoordig is social media niet weer weg te denken uit ons dagelijkse leven en is bijna iedereen ook wel actief op minimaal een social media kanaal. Dit betekent dat je bedrijf dat ook moet zijn! Zorg er vervolgens voor dat je accounts gekoppeld zijn aan je website. Als je hier dan vervolgens interessante content post, heeft dat een positief effect op je vindbaarheid!

Volg een SEO-training! 

Als je zelf graag een expert wilt worden op het gebied van SEO, kun je natuurlijk een SEO-training volgen. Als je namelijk bereid bent om jezelf hiervoor in te zetten, is zoekmachine optimalisatie in de toekomst voor jou vrijwel gratis! Om dit te bereiken, is het van belang dat je duidelijk voor ogen hebt welke aanpassingen je moet doen. Bij een SEO-training ga je namelijk verder dan alleen de theorie, omdat je elk onderwerp over het algemeen afsluit met een praktische opdracht. Zo leer jij al snel de kneepjes van het vak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *