Een elektrische auto leasen

Je bent op zoek naar mooie nieuwe auto. Je ziet veel mooie modellen en merken voorbij komen en kan eigenlijk geen keuze maken. Dan is er ook nog eens de keuze wat voor motor je wil. Ga je voor een benzine- of diesel motor? Of is een elektrische auto wellicht iets voor jou? Daarnaast moet je ook nog nadenken over de manier hoe je jouw auto wil financieren. Betaal je de auto in één keer of ga je voor private lease? Dat zijn veel keuzes die je moet maken. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een elektrische auto. Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden? In dit artikel bespreken we de voordelen die elektrisch rijden heeft voor jou en je (directe)omgeving.

Financiële voordelen

Vroeger koos je voor een diesel motor als je veel op de weg te vinden bent. Het aanschaffen van een diesel auto is duurder maar over een lange periode gezien ben je goedkoper uit omdat de diesel brandstof goedkoper is dan benzine. Dat is nu ook het geval met elektrisch rijden. Over het algemeen is gebleken dat elektrisch ‘tanken’ 50% goedkoper is dan brandstof. Daarnaast is elektrisch rijden de afgelopen jaren gestimuleerd door onze regering. De bijtelling die je betaald bij zakelijk leasen is in 2019 nog 4%. Dit is voor werkend Nederland een goede reden geweest om over te stappen naar elektrisch rijden. Vanaf volgend jaar zal het bijtelling percentage verhoogt worden naar 8%.

Beter voor het milieu

De belangrijkste reden waarom de overheid elektrisch rijden stimuleert is omdat het beter is voor het milieu. Elektrische auto’s stoten namelijk veel minder CO2 uit dan auto’s die rijden op fossiel brandstoffen. Nu is het natuurlijk zo dat het opwekken van elektriciteit ook voor uitstoot van CO2 zorgt. Echter is de markt van groene energie ook hard aan het groeien en kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen. Hierdoor is het mogelijk om je auto thuis op te laden door middel van de energie die je zelf hebt opgewekt. Het is aan te raden om thuis een laadpaal te installeren. Het opladen van de auto kan namelijk veel tijd kosten. Op deze manier kan je de auto ’s nachts opladen.

Wellicht is een elektrische auto iets voor jou. Als je gebruik wil maken van de financiële voordelen zal je snel in actie moeten komen. Vanaf volgend jaar zal het bijtellingpercentage per jaar stijgen. Wij wensen je veel succes met je keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *