Sinterklaas shoppen start op 9 november

De bekende leverancier van webshop software, LightSpeed heeft naar aanleiding van de verkoopcijfers in 2015 een onderzoek uitgevoerd rondom sinterklaas aankopen. Voor het onderzoek is verkoopdata van alle Lightspeed webwinkels uit 2015 gebruikt.

Uit het onderzoek van Lightspeed is gebleken dat er op 30 november 20% meer orders binnen kwamen. De gemiddelde orderwaarde van deze orders was maar liefst 88% hoger dan de gemiddelde orderwaarde van de 3 maanden ervoor.

Verder bleek uit het onderzoek van Lightspeed dat de verkopen voor Sinterklaas op 9 november starten, dit is onder andere te zien in een toename van het aantal bezoekers naar de webshop.

Het complete onderzoek is te lezen via het blogbericht in de bron. Ook een Lightspeed webwinkel beginnen? Zorg er dan voor dat je de juiste software kiest. Het voordeel van een Lightspeed webwinkel is de mogelijkheid van een Point of sale systeem of een support systeem, waarmee je alle vragen van je bezoekers kunt beantwoorden.

Bron: https://www.lightspeedhq.nl/blog/online-shoppen-voor-sinterklaas-start-9-november/

Boete voor foutieve factuur: het is mogelijk!

Wist je dat je een boete kan krijgen voor een foutieve factuur? Hoewel de Belastingdienst hier in het verleden nog redelijk coulant mee was verandert dit in de komende jaren! Al sinds 2013 heeft de Belastingdienst de bevoegdheid om een boete uit te schrijven wanneer een factuur niet correct is. De boetes hiervoor zijn hoog: €5.278 per fout op een factuur. Wanneer je meerdere facturen hebt met meerdere gebreken kunnen de kosten enorm snel oplopen. Zeker voor de ZZP’er is dit een harde klap.

Niet voor niets is je boekhouding enorm belangrijk. Met een correcte administratie en de juiste facturatie voorkom je onnodig hoge boetes. In Nederland zijn er veel regels aan de verschillende soorten facturen, denk aan facturen per postbus, creditfacturen en BTW-aangiftes.

Door veel bedrijven wordt er op grote schaal gefraudeerd met facturen en de facturatie. Zo worden er in veel gevallen creditnota’s uitgestuurd waar dit niet mag. Hierdoor kan een onderneming de af te dragen of afgedragen BTW terugvorderen van de Belastingdienst. Dit kost de Nederlandse samenleving onnodig veel geld.

Het frauderen met facturen is één van de redenen waarom de fiscus sneller boetes uit zal schrijven. Er bestaat een grote kans dat kleine ondernemers hiervan de dupe zullen zijn. Vaak hebben zij geen dergelijk goede controle over hun administratie en worden er sneller fouten gemaakt. Het risico hiervan is dat er bij controles ook een grotere kans bestaat dat er gebreken ontdekt worden.

Goede boekhoudsoftware of een correct factuurprogramma kan hierbij boetes voorkomen. Het is dus een verstandige keuze om hierin te investeren. De maandelijkse kosten, vaak een paar tientjes per maand, kunnen een hoop boetes én extra werk voorkomen. Daarnaast is het laten controleren van je boekhouding door een erkende boekhouder of, nog beter, door een accountant een verstandige keuze. Hoewel hier kosten aan verbonden zijn kan het je op termijn veel besparen.

Bron: http://cmweb.nl/2016/10/hoe-belangrijk-factuur-is-wordt-vaak-onderschat/

Helft ondernemers zou morgen bedrijf verkopen

Uit onderzoek van Jaarlijkse Bedrijfsovername-Monitor zou zo’n 47% van de Nederlandse ondernemers bij een goed bod morgen nog zijn bedrijf verkopen.
De pre-exit overname blijkt heel erg in trek te zijn, hieronder valt ook het verkopen of overnemen van een webshop. Bij een overname kan de ondernemer het vermogen dat in het bedrijf zit privé-veiligstellen. Bij een pre-exit overname wordt er een holding opgericht. Dit wordt opgericht door de verkoper en een investeerder, de investeerder wordt dan later de eigenaar van het bedrijf. De onderneming zal nog wel voor enkele jaren geleid worden door de verkoper (ongeveer 5 tot 7 jaar).

Steeds meer 50-plussers als ondernemer

Door de vele reorganisaties van bedrijven tegenwoordig zijn vele 50-plussers niet meer zeker over hun baan. Er zijn op dit moment al meer dan 200.000 50-plussers werkloos. De kans is zeer klein dat ze nog een goede baan kunnen krijgen dus hebben ze al enige optie om zelf een onderneming te starten. Dit is blijkbaar een grote trend aangezien 54 procent van de werkloze 50-plussers nu een eigen onderneming starten (uit onderzoek van Amway).